تمام چیز هایی که باید در مورد ادویه قرمه سبزی بدانید
ادویه قرمه سبزی
قرمه سبزی از محبوبترین غذاهای ایرانی است و کمتر کسی پیدا میشود که این غذا را دوست نداشته باشد. ذائقه ایرانیها در این غذا میل به ترشی میزند و نشانه یک قرمه سبزی خوشمزه، طعم ترش و عطر سبزیهای معطر موجود در ادویه مخصوص قرمه سبزی است. همانطور که گفتیم، فواید ادویه خورشتی با ادویه قرمه سبزی کمی متفاوت است. یکی از دلایل آن تیره بودن رنگ قرمه سبزی است. در ادویه قرمه سبزی از پودر شنبلیله، گشنیز، تره، جعفری، رازیانه، است. به یاد داشته باشید ادویه قرمه سبزی نیز مانند ادویه خورشتی، طرز تهیه خاصی دارد. در این ادویه اگر شنبلیله بیش از اندازه اضافه شود، خورشت را تلخ میکند. رازیانه نیز تأثیر خیلی خوبی بر خوش عطر شدن خورشت دارد. اما چون گیاهی هورمونی است و مستقیما بر هورمونهای زنانه تأثیر میگذارد، باید به نسبت لازم با سایر ادویهها ترکیب شود.
ادویه خورشتی در صورتی که زردچوبه، زنجبیل، هل و دارچین آن به نسبتهای خیلی کم ترکیب شوند و سبزیهای معطر به آن اضافه شود، قابل استفاده برای خورشت قرمه سبزی است.
نحوه اضافه کردن ادویه مخصوص خورشت به غذا
برای پختن غذا با ادویه طبیعی مخصوص خورشت، قبل از اضافه کردن آن به مواد غذایی، ادویه خورشتی را به تنهایی یا همراه با رب تفت دهید تا اسانسهای طبیعی ادویه آزاد شوند و طعم و بوی آن را احساس کنید.
چه کار کنیم فواید ادویه مخصوص خورشت به ادویه هندی نزدیک شود؟
ممکن است بدانید که غذاهای هندی معمولا چاشنی خیلی زیادی دارند و پرادویه هستند. ویژگی بارزی که در اکثر غذاهای هندی وجود دارد، تند بودن آنها است. بسیاری از ایرانیها نیز تمایل به خوردن غذاهای تند دارند. اگر شما نیز جزو آن دسته از افردی هستید که میخواهید ادویه خورشتهای شما تند شود، کافی است به آن فلفل قرمز و سیاه بیشتری اضافه کنید. فلفل قرمز طعم تندی به غذا میدهد. همچنین سرشار از آنتیاکسیدان است و برای تقویت سیستم ایمنی بسیار مفید است. فلفل قرمز سوخت و ساز بدن را افزایش میدهد و موجب تسریع روند لاغری میشود.
افرادی که مشکلات گوارشی مث سوءهاضمه یا اسیدیته بالا معده دارند، بهتر است از اضافه کردن بیش از حد فلفل به ادویه خورشتی صرف نظر کنند چون ممکن است مشکل آنها تشدید کند.