خواص ادویه خورشتی در سلامت
فواید ادویه خورشتی
این ادویه خواص درمانی زیادی دارد. مهمترین خواص ادویه خورشتی داشتن مقادیر قابل توجه آنتیاکسیدان است. آنتیاکسیدانها مقاومت بدن در برابر ابتلا به انواع بیماریها را بالا میبرند. ادویه خورشتی سرشار از مواد معدنی، انواع ویتامینها و فیبر است. این ادویه هضم غذا را آسان میکند. ادویه خورشتی معده را تقویت میکند. همچنین از خواص آن میتوان به رفع سوءهاضمه، نفخ، افزایش انرژی، افزایش اشتها و… اشاره کرد. ادویه خورشتی به دلیل طبع گرمی که دارد، سردی معده را رفع میکند. اضافه کردن این ادویه به غذا موجب حفظ سلامت بدن میشود. ادویه خورشتی در صورتی که کاملا طبیعی و ارگانیک باشد برای بدن ضرری ندارد. اما بسیاری از ادویههای صنعتی از مواد اولیه تازه تهیه نمیشوند، ماندگاری آنها به اندازه ادویه طبیعی نیست و رنگ و طعم طبیعی به غذاهای اصیل ایرانی نمیدهند.
ترکیبات ادویه خورشتی چیست
ادویه خورشتی ترکیبات متفاوتی دارد. از معروفترین ترکیبی که با آن تهیه میشود میتوان به جوز هندی، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، زیره سیاه، زیره سبز، دارچین، تخم گشنیز و هل اشاره کرد.
ترکیب دیگری که به عنوان ادویه خورشتی استفاده میشود، به ترکیبی که ذکر شد، زنجبیل اضافه میکنند.